Clicca qui per scaricare

Il sistema agro-alimentare di Roma antica nel Medio Padano
Titolo Rivista: ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE 
Autori/Curatori: Cristiana Prestianni 
Anno di pubblicazione:  2004 Fascicolo: Lingua: Italiano 
Numero pagine:  16 Dimensione file:  49 KB

Agrofood system in the region of Italy, called Padania, at the times of Ancient Rome derives from the interlacing between Roman and Celtic elements, which were the two populations presents in the area. This study underlines the roman alimentation, underlining the differences in the classes of population: from the riches tables of the nobles, with very rich dishes, to the rations of soldiers, based on grain and meat. The author survey the various foods of animal (meats, fishes, cheese) and vegetal (grains, legumes) origin, cakes and spices, much used at that times.


Cristiana Prestianni, in "ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE" 1/2004, pp. , DOI:

   

FrancoAngeli è membro della Publishers International Linking Association associazione indipendente e no profit per facilitare l'accesso degli studiosi ai contenuti digitali nelle pubblicazioni professionali e scientifiche