Clicca qui per scaricare

Alimentazione, salute e benessere del consumatore: da determinanti di scelta ad opportunità di mercato
Titolo Rivista: ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE 
Autori/Curatori: Azzurra Annunziata, Rosa Misso 
Anno di pubblicazione:  2010 Fascicolo: Lingua: Italiano 
Numero pagine:  17 P. 119-135 Dimensione file:  430 KB
DOI:  10.3280/ECAG2010-001007
Il DOI è il codice a barre della proprietà intellettuale: per saperne di più:  clicca qui   qui 




The main aim of this paper is to analyse how time has modified the concept of food safety risk for consumers, determining, both, new regulatory developments, particularly related to information and consumer protection, and new market opportunities that facilitate the introduction of innovative products, including functional foods. Subsequently the work provides a brief review of the literature on consumers attitudes towards functional foods as a preamble to the empirical part of the study, where the results of a direct survey are presented in order to offer some indications to developers and marketers as well as government bodies that are interested in designing consumer communication strategies and effective health programs. The final section concludes with a discussion of the implications of the results and suggests some future research avenues.
Keywords: Functional food, consumer behaviour, food and health
Jel Code: D12, D18, I10, Q13



  1. Impossibile comunicare con Crossref: The remote server returned an error: (404) Not Found.

Azzurra Annunziata, Rosa Misso, in "ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE" 1/2010, pp. 119-135, DOI:10.3280/ECAG2010-001007

   

FrancoAngeli è membro della Publishers International Linking Association associazione indipendente e no profit per facilitare l'accesso degli studiosi ai contenuti digitali nelle pubblicazioni professionali e scientifiche