Clicca qui per scaricare

Il mercato del tartufo fresco in Italia tra performance commerciali e vincoli allo sviluppo: il contributo delle regioni italiane
Titolo Rivista: ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE 
Autori/Curatori: Rossella Pampanini, Andrea Marchini, Francesco Diotallevi 
Anno di pubblicazione:  2012 Fascicolo: Lingua: Italiano 
Numero pagine:  18 P. 11-28 Dimensione file:  268 KB
DOI:  10.3280/ECAG2012-003002
Il DOI è il codice a barre della proprietà intellettuale: per saperne di più:  clicca qui   qui 


The aim of this paper is to provide some elements of synthesis useful for economic analysis of the general field of fresh truffle in Italy. In particular, this work focuses on aspects of production and trade (import/export) sector, analyzing, through specific indicators of performance, the strengths and weaknesses that the sector has to date, and, in this case, the importance in the same role that is played from the local economy of the different favorable regions compared to other Italian regions. The basic assumption is that there are significant potential to increase the local sales performance in response to increased worldwide demand.


Keywords: Truffle, truffle interchange, trade performances, trade index
Jel Code: Q11, Q17



  1. Impossibile comunicare con Crossref: The remote server returned an error: (404) Not Found.

Rossella Pampanini, Andrea Marchini, Francesco Diotallevi, in "ECONOMIA AGRO-ALIMENTARE" 3/2012, pp. 11-28, DOI:10.3280/ECAG2012-003002

   

FrancoAngeli รจ membro della Publishers International Linking Association associazione indipendente e no profit per facilitare l'accesso degli studiosi ai contenuti digitali nelle pubblicazioni professionali e scientifiche